fbpx
  • Preveza region - Greece
  • 72.00
  • 4.5h

Πεζοπορία στα Μετέωρα

Περιγραφή

Μια ιδανική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, κάνοντας πεζοπορία στα εκπληκτικά μονοπάτια είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να ανακαλύψετε τα Μετέωρα.

Αυτή η πεζοπορία  είναι ο μόνος τρόπος για ταξιδιώτες που θέλουν να βυθιστούν στην ιστορία της περιοχής και να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτόν τον περίεργο και εκπληκτικό γεωλογικό σχηματισμό.

Τα μονοπάτια έχουν μακρά παράδοση, καθώς για πολλές εκατοντάδες χρόνια ήταν η μόνη μορφή δρόμων που οδηγούσαν στα μοναστήρια.

Μπορείτε να βρείτε διάφορες μορφές τροποποιήσεων του ανθρώπου στα μονοπάτια είτε με σκαλιστά σκαλοπάτια είτε με ξύλινες σκάλες που βοηθούν στη μεταφορά εξοπλισμού και καθημερινών αναγκών.

Η εκδρομή σας ξεκινά από την Καλαμπάκα, όπου επιβιβαστείτε σε ένα πολυτελές μίνι λεωφορείο και κατευθυνθείτε προς το Καστράκι, όπου ξεκινά η πεζοπορία.

Η διαδρομή σας μεταφέρει στην καρδιά του καταπράσινου δάσους και σας οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο και ανακαινισμένο Μοναστήρι Επίσκεψης του Ιησού και στο άγαλμα του Παπαθύμιου Βλαχάβα (μαχητής κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον των Τούρκων).

Επίσης, θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χρησιμοποιήθηκε ως έδρα από τους αντάρτες κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο και η οποία καταστράφηκε από τους Οθωμανούς στις αρχές του 18ου αιώνα.

Από εκεί, το μονοπάτι σας οδηγεί στην κορυφή των βράχων μέχρι να φτάσετε στα εντυπωσιακά μοναστήρια του «Μεγάλου Μετεώρου» και του «Βαρλαάμ».

Στη συνέχεια κατεβείτε μέσω ενός μονοπατιού προς το Καστράκι, όπου περνάτε κοντά στο σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά. Εδώ, κάθε χρόνο οι άνθρωποι ανεβαίνουν για να κρεμάσουν τα μαντήλια τους, όπως υπαγορεύει η παράδοση.

Εξαργύρωση εισιτηρίων

Τύπος εισιτηρίου: Τυπωμένο
Έντυπο εισιτήριο: Εκτυπώστε και φέρετε το εισιτήριο για να απολαύσετε τη δραστηριότητα.

Τοποθεσία

Σημείο εκκίνησης:
Παίρνουμε πελάτες από όλα τα καταλύματα στο Καστράκι και την Καλαμπάκα.

Σημείο λήξης: Το ίδιο με το σημείο εκκίνησης

Πρόγραμμα

Ημερομηνίες έναρξης
09:00

Διάρκεια: 4,5 ώρες

Επιλογές οδηγού

Τύπος οδηγού: Ξεναγός

Απαιτήσεις

Τα παιδιά κάτω των 3 ετών απολαμβάνουν δωρεάν εάν μπορούν να μοιραστούν θέση με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Λόγω του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα στο μοναστήρι, οι άνδρες πρέπει να φορούν παντελόνι, μπλουζάκι ή πουκάμισο με μανίκια. Οι γυναίκες πρέπει να φορούν μακριά φούστα (συνήθως υπάρχουν παντελόνια και φούστες στα μοναστήρια).

Ο ξεναγός θα σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους ιστότοπους, αλλά δεν θα σας συνοδεύσει μέσα.

Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ζώων.

Δεν γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες για την πληρωμή των εισόδων στα μοναστήρια.

Θα ταξιδέψετε με τρένο μόνοι σας και θα συναντήσετε την ομάδα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας (ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κάνετε check in στο ξενοδοχείο).

Παρακαλώ δώστε τη διεύθυνση e-mail σας για να λάβετε την επιβεβαίωση κράτησης.

Παρακαλώ δώστε το όνομα του ξενοδοχείου κατά τη στιγμή της κράτησης.

Συστάσεις

Φορέστε άνετα παπούτσια.

  • Booking Request