Τα μικρότερα ελληνικά νησάκια για εξαιρετικές διακοπές

Εδώ θα βρείτε έναν οδηγό με τα 4 μικρότερα ελληνικά νησάκια, όπου το μέσο μεταφοράς μπορεί να είναι ενας γαίδαρος ή ενα θαλάσσιο ταξί και το καλύτερο μάθημα είναι να μάθει κανείς να μη κάνει και πολλά πράγματα.

Χάλκη, Δωδεκάνησα

Δυτικά της Ρόδου σ’ αυτό το νησί τα βενετσιάνικα σπίτια στο λιμάνι του Εμπορείο, συνοδεύονται απο το υψηλότερο κτίριο ρολογιού στα Δωδεκάνησα. Περίπου 3 χλμ. δυτικά ειναι το Χωριο, όπου βρίσκεται  ενα μοναστήρι και μια εκκλησία που είναι το επίκεντρο θρυσκευτικών πανυγηριών τον Σεπτέμβριο και τον Αυγουστο.

Κουφονήσια, Κυκλάδες

Τεχνικά, τα Κουφονήσια ειναι 2 νησιά. Το Ανω Κουφονήσι και το κάτω Κουφονήσι, αλλά το κάτω Κουφονήσι είναι τόσο μικροσκοπικό και ακατοίκητο.

Σίκινος, Κυκλάδες

Το νησί ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, έχει κυκλαδίτικα ελκυστικά τοπία και φιλόξενες ταβέρνες. Στο κάστρο, οχυρό του 15ου αιώνα, βρίσκεται το μοναστήρι της Ζωοδόχου πηγής. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε την Παναγιά Παντανασα, την εκκλησία με το γαλάζιο θόλο.

Ανάφη, Κυκλάδες

Ένας ηφαιστειακός βράχος που είναι αποτέλεσμα των εκρήξεων της Σαντορίνης καλύπτει το νησί και γι’ αυτό είναι αραιοκατοικημένο. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα γοητευτικό, ειδικά οι παραλίες στο νότιο τμήμα του νησιού. Αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι Καλαμιώτισσα στο νοτιοανατολικό άκρο.